Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Megváltozik a forgalmi rend a Szent István téren

Az újjászületett szegedi Szent István téren megváltozik a forgalmi rend. A tér négy oldalát övező utak közül a Vidra utcába csak a tömegközlekedési járművek hajthatnak be. Ezen a szakaszon szombaton hajnaltól közlekedik majd a nyolcas trolipótló autóbusz. A téren és környékén hatvannal lesz kevesebb a parkolóhelyek száma.
Megváltozik a forgalmi rend a megújult szegedi Szent István téren. A mai átadási ceremónia, vagyis este 7 óra után az építkezés miatt korábban lezárt utakat a járműforgalom előtt is megnyitják. A legfontosabb változás, hogy a Szent István tér és a Kálvin tér Vidra utca felőli oldalát az autósok nem használhatják. Ezen a szakaszon csak a tömegközlekedési járművek, a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedhetnek. A Vidra utcában garázzsal, udvari parkolóhellyel rendelkező lakók is csak külön engedéllyel hajthatnak be. A lezárt szakasz csak a Szent Mihály és a Madách utcánál keresztezhető.

A Szent István tér másik három oldalát a gépjárművek a korábbi forgalmi rend szerint használhatják. Ez azt jelenti: a tér Csongrádi sugárút–Sóhordó utca közötti része, és a Szent Mihály utca–Imre utca közötti szakasza kétirányú marad. A biztosító felőli oldalon, a Csongrádi sugárút felé az út egyirányú lesz. A Szűcs utca egyirányúsága a tértől a Bercsényi utcáig megváltozik: ezentúl a Szent István térről balra lehet fordulni a Szűcs utcába.

Balra lehet kanyarodni

A Szent István tértől néhány száz méterre lévő Nagykörút–Csongrádi sugárúti jelzőlámpás csomópontban jelentős forgalmi rend változás lesz. Aki a tér felől közelíti meg a nagykörutat, az a korábbi egyenes és jobbra kanyarodás helyett balra és egyenes irányban folytathatja útját. Ezzel javul a belváros felől a Mars tér felé jutás lehetősége, mert eddig a Bertalan hídtól egészen a Madách utcáig nem volt balra kanyarodási lehetőség.

A parkolási rend is változik a téren és a környéken. A rekonstrukcióval megszűnt a téren belüli parkolás, és a Vidra utcában sem lehet megállni. A továbbiakban csak a tér déli és nyugati oldalán szabad parkolni. A parkolóhelyek száma körülbelül hatvannal csökkent. A város önkormányzata azt szeretné elérni, hogy minél többen használják a tömegközlekedést.

A Szent István téren szombaton hajnaltól a 8-as jelzésű trolipótló autóbusz közlekedik. A Dugonics tér felé és az Újrókus felé haladó járatok is a Csongrádi sugárút–Szent István tér–Vidra utca útvonalon közlekednek. Ez azt jelenti, hogy ezentúl nem fordulnak be a Bercsényi utcába és nem érintik a Lechner teret. A megállóhelyek is változnak: a központ felé haladva a Vidra utcán a Tisza Volán közönségkapcsolatok irodájánál és a Kálvin tér 2. számú ház előtt áll meg a nyolcas trolipótló. Visszafelé az Anna-forrásnál, a 3-as és a 4-es villamos peronjáról lehet felszállni a nyolcasra, és a Vidra utcában, az új társasházak előtt alakítottak ki megállót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vandálok több tízmilliós kárt okoznak a szegedi járműveken

Több tízmilliós kárt okoznak évente a szegedi tömegközlekedésben a vandálok, akik a megállóktól a… Tovább olvasom