Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Megyei közgyűlés: megszűnik Zombori közalkalmazotti jogviszonya

Szeged - Rendkívüli közgyűlést tartott Csongrád megye. Két napirendi pontot tárgyaltak zárt ajtók mögött a képviselők: az M43-asról és Zombori István közalkalmazotti jogviszonyáról döntöttek.

Fegyelmi: még nem fejeződött be

Információink szerint a Zombori István elleni fegyelmi vizsgálat még nem fejeződött be, ennek végéről, illetve a vizsgálat eredményéről a megyei közgyűlés, mint illetékes testület, dönt majd.

A megyei közgyűlés közleménye szerint "Zombori István fegyelmi eljárása nincs összefüggésben a nyugdíjazásáról szóló döntéssel. A Csongrád Megyei Közgyűlés rendkívüli ülése még nem tárgyalta Dr. Zombori István fegyelmi ügyét. A Közgyűlés ugyanis a legutóbbi ülésén 15+15 napban határozta meg a fegyelmi biztos számára a jelentés elkészítésének határidejét, és a jelentés még nem készült el. Mivel Dr. Zombori István munkaviszonya az elkövetkező 8 hónapban még fennáll, a fegyelmi eljárás lefolytatásának nincs akadálya."

Zombori: Hivatalosan senki nem értesített

- Nem voltam ott a megyei közgyűlésen, semmiféle hivatalos papírt, értesítést nem kaptam a munkaviszonyom megszüntetéséről és a nyugdíjazásomról. Amikor ezeket kézhez veszem, akkor állok a sajtó rendelkezésére, de addig érdemben nem tudok nyiltkozni a történtekről - mondta megkeresésünkre Zombori István.

* * *

10:42 Magyar Anna ismerteti a döntéseket. Az M43-assal kapcsolatos észrevétzeleiket levélben küldik meg a múzeumnak. Zombori Istvánt nyolc hónapos felmondási idő után nyugdíjba küldik, közalkalmazotti jogviszonyát megszüntetik, helyettese Gaskó Béla lesz. Az igazgatói posztra pályázatot ír ki a megyei önkormányzat. Magyar Anna ezzel bezárta az ülést.

Tóth: Szégyellje magát a Fidesz!

A megye stabilitása is veszélybe kerülhet ennek a döntésnek a hatására - mondta közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Tóth Péter, a Jobbik megyei önkormányzati képviselője. A politikus elmondta, kiállnak Zombori István mellett, akinek nyugdjazását nem szavazták meg és akit szerinte antidemokratikus módon távolítottak el. Elmondta azt is, az új vezetői pályázatnak nagyon gyenge feltételei vannak, a szakmai gyakorlaton kívül semmi mást nem követel meg, többek között vezetői tapasztalatra sincs szükség.

10:41 Újra nyilvános az ülés.

9:57 Lassan kezdjük megszokni a fúrást. A bent lévőket viszont továbbra sem irigyeljük.

9:28 Máris fúrnak a felső szinten! A hatodik emeleten az egyik irodában végeznek egy kisebb átalakítást, az ütvefúró és a flex zaja az egész aulát betölti. Nem lehet kellemes így odabent dolgozni...

Öt percnyi bentlét

9:19 Zombori István nincs itt, információink szerint nem is jön el a közgyűlésre, helyettese, Gaskó Béla viszont jelen van.

9:10 Magyar Anna, a közgyűlés elnöke köszönti a résztvevőket, és megnyitja az ülést. Tizenöt fővel kezdi meg az ülést a közgyűlés, amely határozatképes. Az elnök ismerteti a két napirendi pontot. Elmondja, hogy a második napirendi pont Zombori István múzeumigazgató nyugdíjazása lesz. A napirendet egyhangúlag elfogadták. Magyar Anna zárt ülést rendelt el.

Zárt ülés a megyeházán, a téma az M43-as és Zombori menesztése. Fotó: Sipos Katalin (galéria)

9:05 Lassan érkeznek a képviselők, mindenki megtalálja a helyét a teremben.

8:52 Köszöntünk minden érdeklődőt! A sajtó teljes létszámban jelen van, a képviselők viszont nem kapkodják el: eddig csak Simicz Józsefet (MSZP) és Tóth Pétert (Jobbik) láttuk megérkezni.

Korábban írtuk

Reggel kilenc órától újra összeül Csongrád megyei közgyűlése. A képviselők mindössze két napirendi pontról tárgyalnak majd, ráadásul mindkettőt zárt ajtók mögött vitatják meg. A második napirendi pontban valószínűleg Zombori Istvánról dönthetnek, akit valószínűleg nyugdíjba küld majd a közgyűlés.

Tóth Péter, a Jobbik megyei képviselője, a párt megyei elnöke már jelezte szerkesztőségünknek, rögtön a zárt ülés vége után sajtótájékoztatót tart a második napirendi ponttal kapcsolatban az alábbi címmel: „Elnöki diktatúra ás arcátlanság a megyei önkormányzatnál? Kinek az érdeke Zombori István menesztése?" A közgyűlést és a sajtótájékoztatót is tudósítjuk.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. meska 2011. április 16. 23:26
  „jaj, Manstein, és mi lesz ha ez a 13 helyről fizetés kapás kiderül? Ja, várjál, tudom, hogy mi...majd azt mondja, hogy nem vette észre...:)... bezzeg bizonyos alkalmazottak nagyon szúrják a szemét...na lesz itt még zárt ülés...:)”
 • 35. Parttalan 2011. április 16. 21:47
  „Basszus, tényleg (fülke-) forradalmi időket élünk.
  Komisszárok évadja.”
 • 34. manstein 2011. április 16. 20:22
  „31. Nem csak a korhatár után van, hanem tavaly óta konkrétan fel is veszi a nyugdíját. A tizenhárom helyről kapott több milliós fizetése mellett...”
 • 33. egyszegedi 2011. április 16. 20:15
  „Frakk, egyetlen egy gond van. Itt Szegeden nincs műszaki képzés, nem jellemző az ipar, az építőiparon kívül. Csupa szolgáltatás, kereskedelem, bölcsész, politológus, humán értelmiségi. Én Közép-Dunántúlról költöztem ide, valamennyi iskoláimat ipari szakon végeztem. Semmi gondom nem volt az elhelyezkedéssel, mert kevés a műszaki szakember, sőt elég sokan le is nézik őket itt Szegeden. Hát mondjuk ezért nem lesz itt autógyár és semmi műszaki termék előállítása. Nincsenek megfelelő szakemberek. Ahhoz a szegedi képzési rendszert kellene átalakítani.”
 • 32. egyszegedi 2011. április 16. 20:02
  „Roppant meglepődnék, ha itt is nem, jelenleg húsosfazék nélküli, fideszes pártkatona lenne az utódja.”
 • 31. Alpesi01 2011. április 16. 15:19
  „Fülkeforradalmi időkben így működik ez. A forradalom megeszi saját gyermekét.”
 • 30. meska 2011. április 16. 09:59
  „Monnyuk a másik fél máá téleg nyugdíjkorhatár után van...;) ...de a kapcsolatok és a fáradhatatlan tettvágy a mainstream politikában tartja:)...ezekkel a múzeumigazgatókkal meg aza a baj, hogy általában tanult, erkölcsi érzékkel rendelkező értelmiségiek. És azok nem szokták komálni a pénzügyi machinációkat...:)”
 • 29. queenmargareth 2011. április 16. 09:26
  „ja a zomborit, mert azt írták ő van nyugdíj előtt, de mehet a többi is”
 • 28. meska 2011. április 16. 09:09
  „Itt ezt most nem mindegy, hogy kire érted! ;) :)”
 • 27. queenmargareth 2011. április 16. 08:44
  „mennyi nyugdíj előtti munkásembert rúgtak ki minimálbéren. rúgják ki ezt is, de ne végkielégítéssel.”
 • 26. meska 2011. április 16. 08:21
  „Tárgyalás zárt ülésen, plusz meg se hívja a "tárgyaltat" - én hülye, meg azt hittem, hogy a főnökasszony európai magatartásáért kapja a lengyelektől a díjat...legalább verekedés nem vót...”
 • 25. Parttalan 2011. április 15. 16:45
  „Azért próbálkozzunk:

  http://www.youtube.com/watch?v=AdKjEHfHINQ”
 • 24. csaklit 2011. április 15. 16:11
  „24. Parttalan 2011.04.15. 16:01

  Ott a pont!”
 • 23. klj_54 2011. április 15. 15:38
  „16. klj_54 2011.04.15. 13:35

  3. frakk 2011.04.15. 09:15
  Én a helyedben felkötném magam!
  Ilyen pesszimista módon nem lehet élni...”
 • 22. dömdödöm 2011. április 15. 15:20
  „így van. a bunyós szónak maradnia kell!”
 • 21. igazságkereső 2011. április 15. 15:01
  „Mi az oka annak,hogy a szegedi múzeumigazgatókat állandóan "kicsinálják",mert így történt ez az előző igazgatónővel is?!!Nem lehetne végre és végleg európai magatartást tanúsítani a munkáltató részéről és befejezni a mások által gyakorolt áskálódást,mely megmérgezi a munkahelyi légkört és képesek koholmányok alapján is döntést hozni?!! Elmúltak már azok az idők, amikor a dolgozót tudtán kívül el nem követett cselekményekért kirúgták a munkahelyéről és mindenféle védelem nélkül maradt!!! Európai magatartást illenék már meghonosítani szép hazánkban is,bár tudom,hogy ez elég nehéz lehet 45 év irányított magatartása után!!”
 • 20. kukachuszar 2011. április 15. 14:41
  „Nem ártana egy Budai szintű vizsgálódás a megyeházán sem.”
 • 19. kukachuszar 2011. április 15. 14:38
  „A mezei pór múzeumi dolgozó is tudja ezeket, csak nem merik a szemébe mondani, mert mindenki félti az állását. De higgyétek el ha összejövünk egy páran mindegyikből ömlik a keserűség. Sőt van barátom a megyeházán is a titkárságon na ő tudna mesélni számlázási trükkökről, <moderálva>”
 • 18. Church 2011. április 15. 14:12
  „Néhány ismerősöm a régész-iparban dolgozik, ők mondjuk a legalján vannak a hierarchiának, de annyira azért magasan, hogy ne csak hírmorzsákat, meg pletykákat csípjenek el az egészből. Mindenki tudja, hogy a Múzeum a Megye fejőstehene. Vagy csak szeretné azzá tenni. Ehhez Magyar Annának van is kapacitása. Most majd egy dilettáns barom lesz az igazgató, aki úgy forog, amerre Magyar Anna akarja. Zombori az egy dolog, de a 23 régésztechnikus kirúgása sokkal fontosabb ügy. Csak ugye ők a sajtó szemében senkik, nem érdekesek.”
 • 17. FanyarDárda 2011. április 15. 13:58
  „14-15., kukachuszar-Church, na ezeket az infókat kéne oknyomozni a sajtóban - ha lenne valakinek mersze hozzá.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bárkával a tudatos önvédelemért

Négy éve hozták létre a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályán a Bárka csoportot. Tovább olvasom