Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Kettős rekord lett az árpádhalmi csöröge

Árpádhalom - Már a Magyar Rekordok weboldalon is olvasható az árpádhalmiak Guinness-rekordja.
Mint megírtuk, július 12-én, a Károlyi–Berchtold-kastélynál megrendezett falunapon kettős rekordot állítottak fel a helyiek és segítőik. Négy órán keresztül harmincöten sütötték a csörögét, méghozzá 6950 darabot, ami tömegszerűségi és mennyiségi csúcsnak is számít.

A szervezők 100 kilogramm lisztet és 800 tojást készítettek elő a sütéshez. Hat, PB-gázról működő tűzhelyet, egy elektromos főzőlapot és fritőzt használtak a sütéshez. Egy kilogramm nyers tésztából közel 100 csöröge készült – adta hírül Sebestyén István, a hazai rekordok regisztrátora.

A csörögesütési világcsúcs 4 óra alatt 6950 darab. Az árpádhalmiak kíváncsiak, lesz-e, aki vállalkozik a rekord megdöntésére. Fotó: M. Kovács Erika
A csörögesütési világcsúcs 4 óra alatt 6950 darab. Az árpádhalmiak kíváncsiak, lesz-e, aki vállalkozik a rekord megdöntésére. Fotó: M. Kovács Erika

– A faluban azóta is beszédtéma a csörögerekordunk. Nemcsak hazai csúcs, hanem világrekord is. Amióta a Magyar Rekordok honlapján is szerepelünk, azóta számos településről kaptunk gratulációt, aminek nagyon örülünk. Legutóbb talán az 1900-as évek elején beszéltek ennyit a faluról, amikor Közép-Európa egyik legfejlettebb gazdálkodása folyt nálunk. Bár tudjuk, hogy a két dolog súlya nem ugyanaz, mégis jó érzéssel tölt el bennünket a rekord ténye – mondta Szarka Attila polgármester. Azt gondolták, 6950 csöröge elfogyasztása esetleg gondot okozhat a falunapi program résztvevőinek, azonban este 10 körül már az utolsó morzsa is elfogyott. Nem kértek érte pénzt, de felállítottak egy becsületkasszát, amibe közel 40 ezer forint folyt be, amit a Károlyi Ferdinanda Alapítvány hasznosíthat.

– Várjuk, vajon lesz-e kihívónk. Ha lesz, ha nem, mi jövőre, a falunapon újabb Guinness-rekordra készülünk! – adta hírül Szarka Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelés a szentesi rablók ellen

A három férfi és két nő még márciusban rabolt ki egy szentesi férfit. Tovább olvasom