Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

TIK: 4 év, 3 millió látogató

Szeged - Négyéves a József Attila Tanulmányi és Információs Központ – a 7,9 milliárd forintból épített, egymilliónál több kötetnek otthont adó egyetemi könyvtár egyre több hazai és nemzetközi konferenciát rendez.
A József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) történetének első három évében kétmillió látogatót fogadott – ma pedig már a hárommilliomodikat köszöntik. Belehúztak a látogatók az elmúlt esztendőben? – kérdeztük Majó Zoltántól, a ma négyéves TIK fejlesztési igazgatójától. – Egyre többen használják szolgáltatásainkat, a hétfőtől szerdáig tartott egyetemi előadások szinte telt házasak, népszerű a Szabadegyetem Szeged programsorozat, korszerű informatikai kabinetünket és rendezvényeinket is sokan látogatják – indokolt Majó Zoltán, hozzátéve: utóbbiakból az ezredik felé közelítenek, csak idén 200 rendezvényt bonyolítottak az egyetemi könyvtárban.

A központ adott helyet lapunk idei Presztizs-gálájának is. Fotó: Karnok Csaba
A központ adott helyet lapunk idei Presztizs-gálájának is.
Fotó: Karnok Csaba

Szerinte a közéleti-kulturális rendezvények közül a lapunkkal közösen megrendezett Presztízs-gála és a Molnár Dixieland jubileumi koncertje, míg tudományos szempontból az augusztusi, 4-500 informatikust ide vonzó nemzetközi konferencia emelkedett ki a sorból. Utóbbi is jelzi: már nem csak hazánkban elismert helyszín a TIK – a Magyar Turizmus Zrt. nyilvántartása szerint vidéken itt rendezték a legtöbb konferenciát idén.

Ez pedig anyagi siker is: e rendezvényekből 40 millió forintnyi bevétel keletkezett, amely hozzájárul a fenntartás nagyjából 360 millió forintos költségeihez – csak az energiahasználat, a fűtés és világítás évi 180 milliós kiadást jelent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segédfecnik a pulóverujjban

Szeged - Visszaszorulóban van a puskázás a középiskolában, mert megváltozott a követelmény, vagy… Tovább olvasom